Fietstochten

Geplaatst op door

Een aantal fietsroutes hebben de mogelijkheid om te combineren met een bezichtiging oid. Deze routes komen allemaal door prachtige natuurgebieden en zijn daardoor natuurlijk ook geschikt om ze alleen te fietsen! De fietsroutes kosten allemaal €1,- per stuk (combineert u de fietsroute met bv. een high tea of afternoon tea, dan is de route gratis). Het is ook mogelijk om via ons fietsen te huren en als u er een leuk weekend van wil maken kunnen wij u ook helpen een overnachting in de buurt te zoeken.

Fietstocht 1: “Fietstocht in combinatie met kanotocht over de Drentsche Aa”. U kunt kiezen tussen een kanotocht van 1 uur of 3 uur. Kanoën kan op Hemelvaartsdag, met Pinksteren of dagelijks vanaf 1 juni. U moet wel vtv. bij ons reserveren. Kosten kanotocht: €17,50 p.p. (ongeacht de duur).

Fietstocht 2: “Hunebed fietstocht”. Deze mooie route gaat langs een aantal hunebedden in de omgeving van Vries. Ook komt u door mooie natuurgebieden.

Fietsroute 3: “Kerkenroute”. Met deze fietsroute komt u langs een drietal mooie oude kerken.U kunt deze kerken ook bezichtigen. U moet dan wel vtv. reserveren, want de kerk in Vries is alleen op afspraak open voor bezichtiging. U krijgt dan ook uitleg en een rondleiding in het kleinste museum van Drenthe (het Klokkegietersmuseum).

Fietsroute 4: “Fietstocht met mogelijkheid om wijnmakerij te bezoeken”. Met deze route komt u oa. langs een wijnmakerij. Deze is te bezichtigen. U krijgt dan uitleg over het wijn maken op kleine schaal. Tevens krijgt u een lekker glaasje wijn om te proeven. U moet hiervoor wel vtv. bij ons resreveren. Kosten bezichtiging wijnmakerij: €3,- p.p.

Fietsroute 5: “Fietstocht met mogelijkheid om een orchideeenkwekerij te bezoeken”. Met deze mooie fietsroute komt u oa. langs een orchideeenkwekerij. Van ma t/m za is deze kwekerij open en kunt u hem gratis bezichtigen. Als u een rondleiding wil, moet u vtv. even bij ons reserveren.

Fietsroute 6: “Fietstocht met mogelijkheid om een molen te bezichtigen”. Via een mooie route door het Stroomdallandschap van de Drentsche Aa komt u bij molenmuseum ‘De Wachter’ in Zuidlaren. Het bevat oa. een korenmaalderij, olieslagerij, bakkerij, specerijenmaalderij en stoommachines. De molen is te bezichtigen van mei t/m sept. woensdags van 13.30-16.30 uur en zaterdags van 10.00-16.30 uur. Kosten molenbezoek: volw. €2,- en kind t/m 12 jaar €1,-.

Fietsroute 7: “Fietstocht met mogelijkheid om een botenbouwer te bezoeken”. Deze route komt langs een botenbouwbedrijf. Het is een eenmansbedrijfje dat houten boten maakt/restaureerd. De botenbouwer kan u enthousiast over zijn werk vertellen. Als u dit bedrijf wilt bezoeken tijdens uw fietstocht, moet u wel even van te voren bij ons reserveren.